14.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 18:21

Dosar penal după prăbuşirea elicopterului militar în apropierea localităţii Mălâncrav

spot_img

Acuzațiile sunt legate de nerespectarea măsurilor de securitate în muncă

elicopter puma_socat

Procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă în cazul prăbuşirii elicopterului militar, în apropierea localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii desemnați să instrumenteze acest dosar (doi procurori militari ai Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj), împreună cu specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică al IGPR și din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu, precum și cu membri ai Comisiei de Investigație Tehnică din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene au derulat pe parcursul a două zile cercetarea la fața locului.

Această activitate a fost încheiată la data de 22 noiembrie 2014, când, după efectuarea unei noi verificări amănunțite a zonei, s-a procedat la degajarea acesteia și la ridicarea elementelor componente ale epavei care au fost transportate la o unitate militară din Câmpia Turzii.

De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale și, în urma expertizei genetice judiciare (fiind prelevate probe ADN atât de la rudele de gradul I ale militarilor decedați, cât și de la aceștia), a fost stabilită identitatea persoanelor decedate. Totodată, au fost identificați 7 martori care au fost audiați de către procurorii militari.

Opt persoane au murit după prăbuşirea elicopterului militar în judeţul Sibiu, iar alte două au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Târgu Mureş, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.