Dosar penal în cazul incidentelor de miercuri seara, din fața Parlamentului. Deputat acuzat că a lovit cu mașina protestatari: “S-au aruncat pe mașină” / UPDATE

  •  UPDATE

Parchetul General a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că dosarul penal deschis după incidentul de miercuri seara, din fața Parlamentului, în care au fost implicați deputatul PSD Ioan Terea și doi protestatari, vizează infracțiunea de vătămare corporală din culpă. 

“În cursul zilei de astăzi, 7 decembrie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect accidentul rutier produs în data de 6 decembrie 2017, în jurul orei 21.00, în București, în zona Palatul Parlamentului, accident soldat cu vătămarea corporală a două persoane. În cauză s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.”, se arată în comunicat. 

Anterior, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, la sediul CSM, că în cauză “se vor face cercetări cum se fac în dosarele penale fără nicio discriminare”.

Întrebat de jurnaliști la ieșirea din CSM care este situația dosarului în care este implicat deputatul Ion Terea, acuzat că ar fi lovit două persoane care protestau miercuri în fața Parlamentului, Augustin Lazăr a răspuns: “Se vor face cercetări, evident, ca în orice cauză. (…) Se vor face cercetări cum se fac în dosarele penale fără nicio discriminare”.

Un dosar penal a fost deschis, joi, la Parchetul General în cazul incidentelor care au avut loc, miercuri seara, în fața Parlamentului. Ioan Terea, deputat PSD de Sibiu, este vizat de anchetă, după ce doi protestatari  l-au acuzat că i-ar fi lovit cu mașina. În replică, deputatul afirmă că cei doi s-au aruncat pe mașină, l-au înjurat și i-au arătat semne obscene și au lovit autoturismul. 

Miercuri seara, atât deputatul, cât și cei doi protestatari au fost audiați în acest caz, timp de mai multe ore, la sediul Brigăzii Rutiere. Ioan Terea a declarat, joi dimineață, la Antena 3, că a refuzat să depună plângere penală pe numele celor doi pentru distrugere, deoarce nu-și dorește un proces cu protestatarii. Varianta deputatului a fost confirmată de cel puțin un martor care le-a spus anchetatorilor că protestatarii s-ar fi pus intenționat în fața mașinii acestuia. 

“În această seară, în jurul orei 21.00, poliţiştii Brigăzii Rutiere care acţionau pentru fluidizarea traficului în zona Palatului Parlamentului au intervenit de îndată la momentul în care au observat un incident rutier în care au fost implicate trei persoane, doi pietoni şi un conducător auto. Toţi cei în cauză au fost conduşi la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri şi pentru a se stabili situaţia de fapt şi de drept. După finalizarea audierilor vor fi dispuse şi alte activităţi în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor producerii evenimentului”, se arată într-o informare a Biroului de presă al Poliţiei Capitalei. 

Criminaliștii au inspectat mașina deputatului Ioan Terea și vor viziona și imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zonă, pentru a determina ce s-a întâmplat.
 
foto: digi24.ro

NICIUN COMENTARIU