3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:23
No menu items!

Dosar penal și amenzi în cazul circului unde o tribună cu spectatori s-a prăbușit

spot_img

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polițiștii au deschis, joi, un dosar penal pentru pentru vătămare corporală din culpă în cazul incidentului de la circul ambulant din Vaslui, unde o tribună cu spectatori s-a prăbușit, zece copii fiind răniți. În plus, proprietarii circului au fost amendați cu 30.0000 de lei de Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru muncă la negru şi nerespectarea normelor de securitate a muncii.

“Din cercetările desfăşurate după incidentul cu prăbuşirea tribunei, s-a constatat că evenimentul s-a produs din cauza montării necorespunzătoare a acelei tribune, fiind vorba de nerespectarea măsurilor corespunzătoare de securitate a muncii. În plus, pe relaţii de muncă, au fost identificaţi doi lucrători care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, aşa cum prevede legislaţia în domeniu”, a declarat, joi, inspectorul şef al ITM Vaslui, Alin Mocanu, citat de MEDIAFAX.

Pe lângă sancţiunile ITM Vaslui, poliţiştii vasluieni au deschis dosar penal pentru vătămare corporală în culpă. Anchetatorii au stabilit că tribuna cu spectatori, lungă de aproximativ 20 de metri şi pe cinci rânduri, s-a prăbuşit din cauza amplasării acesteia în interiorul cortului direct pe sol, ceea ce nu ar fi asigurat o stabilitate corespunzătoare construcţiei, realizată dintr-un schelet metalic şi blaturi din lemn. Conform anchetatorilor, solul moale ar fi suferit modificări din cauza greutăţii tribunei, fapt ce a dus la schimbarea centrului de greutate şi la prăbuşirea construcţiei.

În momentul prăbuşirii, pe acele bănci se aflau atât copii, cât şi părinţi, însă fără a se putea stabili numărul exact al acestora. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca, pe parcurs, să se stabilească şi care sunt persoanele care se fac vinovate de producerea incidentului.

Mihaela Ştraub

purtător de cuvânt, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui

Circul unde s-a prăbuşit tribuna cu tot cu spectatori se află de marţi în Vaslui şi urma să stea în oraş până joi, având câte o reprezentaţie în fiecare din cele trei zile.

Costul unui bilet era de 25 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii, în spectacolul de o oră fiind prezentate evoluţii ale unor animale acvatice, cum ar fi foci şi lei de mare. Animalele aparţin unei familii din Austria, circul fiind organizat de către o întreprindere individuală din Piatra Neamţ.

R.D.