3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 6:43
No menu items!

Dosar făcut de DNA Ploiești, desființat de instanță

spot_img

Dosarul în care DNA Ploiești a trimis-o în judecată pe fosta șefă a Direcției IT din ANAF a fost desființat de Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii Tribunalului București au anulat mai multe documente dintr-un dosar instrumentat de structura de elită a DNA, condusă de Lucian Onea și unde a activat procurorul Mircea Negulescu. DNA Ploieşti a trimis-o în jduecată pe şefa Direcţiei IT din cadrul ANAF, Ancuţa Anda Macovei, pentru luare de mită în formă continuată.

„Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 115/P/2017 din 27.11.2017 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti. Anulează ordonanţele de efectuare în continuare a urmăririi penale, de punere în mişcare a acţiunii penale şi de schimbare de încadrare juridică, precum şi procesele-verbale de aducere la cunoştinţă a calităţii de suspect şi inculpat. Exclude declaraţiile date de Macovei Ancuţa Anda în calitate de suspect şi inculpat. În baza art. 345 alin. 3 C.p.p., comunică procurorului încheierea de şedinţă pentru ca în termen de 5 zile, acesta să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea”, se arată în decizia Tribunalului București, care poate fi contestată în trei zile de la comunicare.

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Macovei Ancuţa Anda a pretins, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă software pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente.

Din suma cerută, Macovei Ancuţa Anda a primit, în perioada 2010 – 2014, suma totală de 1.054.721 euro (care include şi contravaloarea unei deplasări în SUA şi alte bunuri materiale de valoare). În acelaşi context, Macovei a mai primit alte 14 bunuri materiale evaluate la 4.300 euro şi 22.502 lei.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile deţinute Macovei Ancuţa Anda, respectiv, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deschise pe numele aceleiaşi inculpate.

Andrei Tudor