23.1 C
București
duminică, 4 iunie 2023 - 20:57
No menu items!

Doru Boştină, reînscris în tabloul avocaţilor activi

spot_img

doru_bostina

Consiliul Baroului Bucureşti a decis, în cadrul şedinţei de luni, ca Doru Boştină să fie reînscris în tabloul avocaţilor activi, în urma unei decizii a instanței, a declarat decanul Baroului, Ion Ilie Iordăchescu.

„Cu referire la avocatul Boştină Doru, Consiliul Baroului Bucureşti a luat astăzi (luni – n.r.) o hotărâre, având în vedere soluţia pronunţată de către instanţa de judecată în sensul suspendării efectelor hotărârii Consiliului UNBR privitoare la excluderea din profesie a acestui avocat. Astăzi, Consiliul Baroului Bucureşti, în baza hotărârii pronunţate de către această instanţă, de suspendare a executării, a stabilit că trebuie reînscris avocatul Boştină pe tabloul avocaţilor activi”, a precizat Iordăchescu.

Potrivit decanului, Consiliul Baroului Bucureşti a decis şi suspendarea efectelor hotărârii pronunţate anterior de radiere a avocatului Boştină de pe tabloul avocaţilor.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, pe 16 octombrie, să admită cererea de reabilitare a avocatului Doru Boştină, în urma acestei soluţii existând posibilitatea ca faptele penale comise de acesta să fie şterse din cazier.

Soluţia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Andrei Tudor