25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:17
No menu items!

Dorinel Umbrărescu încasează bani pe bandă rulantă pentru reabilitarea unui drum național

spot_img

„Regele asfaltului” a mai mai facturat încă 12 milioane de euro pentru DN 2D Focșani-Odjula, după ce anul trecut a mai încasat peste 30 de milioane de euro

Umbrarescu Dorinel_SZ

Într-o discreție totală, UMB Spedition, controlată de „regele asfaltului” Dorinel Umbrărescu, încasează zeci de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor naționale și o bucățică de autostradă de nici 10 km.

Dacă la finalul anului trecut a decontat o factură de peste 11 milioane de euro din supra-acciza pe combustibil pentru lucrări la Autostrada Transilvania, Dorinel Umbrărescu se pregătește să încaseze, prin firma Spedition UMB, încă 12 milioane de euro pentru lucrări de reabilitare a DN 2D, care leagă Odjula de Focșani. În 17 decembrie, Spedition UMB a tăiat trei facturi, în valoare totală de aproximativ 101 milioane de lei, pentru lucrări de reabilitare a DN 2D și lucrări la un tronson din Autostrada Transilvania. Pe lângă factura în valoare de aproximativ 49 milioane de lei pentru lucrări la un tronson din Autostrada Transilvania, Spedition UMB decontează încă două chitanțe, în valoare totală de aproximativ 52 milioane de lei, în schimbul reabilitării DN 2D Focșani-Odjula. Cei aproximativ 52 milioane de lei sunt încasați de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, deși plafonul sumelor alocate ar impune să fie plătit de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Și în octombrie 2014, firma Spedition UMB a facturat aproximativ 10 milioane de euro pentru lucrări de reabilitarea a DN 2D, Focșani-Odjula. Mai exact, în perioada octombrie-decembrie 2014, Spedition UMB a facturat peste 32 milioane de euro numai pentru reabilitarea DN 2D, Focșani-Odjula. În 2012-2013, Spedition UMB a decontat lucrări de aproximativ 85 milioane de lei pentru modernizarea DN 2D Focșani-Odjula.

Vara trecută, Dorinel Umbrărescu, patronul Spedition UMB, a fost „favoritul” Guvernului. Oficialii de la PAlatul Victoria au vizitat șantierele unde Spedition UMB reabilitează drumuri naționale. Mai mult, oficialii guvernamentali au efectuat o inspecție și pe șantierul Autostrăzii Transilvania, unde Dorinel Umbrărescu încasează peste 320 milioane de lei pentru 8,7 km de autostradă.

Sursa Zilei a dezvăluit, în exclusivitate, în urmă cu aproximativ patru luni, că Dorinel Umbrărescu încasează bani pe bandă rulantă de la DRDP Iași pentru reabilitatea DN 2D Focșani-Odjula.