23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:22
No menu items!

Dorin Lazăr Maior, dat în urmărire internaţională

spot_img

maior

Preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dorin Lazăr Maior, condamnat la 7 ani de închisoare, a fost dat marţi în urmărire internaţională.

Poliţiştii bucureşteni au obţinut dovezi din care reiese că Dorin Lazăr Maior a părăsit ţara, astfel că acesta este urmărit şi internaţional.

Maior era dat în urmărire naţională din 14 noiembrie, după ce acesta nu s-a prezentat la arest şi nici nu a fost de găsit la domiciliu, în Sectorul 3.

Dorin Lazăr Maior a fost condamnat definitiv, în 13 noimbrie, la 7 ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul „Romexterra”.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi omul de afaceri Ovidiu Tition, la 4 ani de închisoare cu executare şi Florina Aprofirei, la 3 ani de închisoare cu suspendare.

În 4 martie, Judecătoria Târgu Mureş l-a condamnat pe Maior la şapte ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei.

Aceeaşi instanţă l-a condamnat pe Tition la cinci ani de închisoare cu executare, iar pe Aprofirei la patru ani de închisoare cu executare.

Aceştia au făcut recurs, iar Curtea de Apel Mureş a menţinut sentinţa doar pentru Dorin Lazăr Maior, în timp ce în cazul celorlalţi doi a casat-o, la rejudecare reducând pedepsele.

Decizia instanţei este definitivă.

Lucian Mera