9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:33
No menu items!

Dorin Cocoș: N-am fugit din țară, sunt plecat cu afaceri

spot_img

Omul de afaceri Dorin Cocoș, unul dintre principalii acuzați în dosarul Microsoft, susține că nu a fost prezent la perchezițiile din această săptămână deoarece este plecat din țară cu afaceri

dorin-cocos-roibu FOTO: libertatea.ro

Conform evz.ro, Dorin Cocoș a plecat din România în urmă cu 10 zile, pentru o călătorie de afaceri care era planificată de mai mult timp. Mai mult, susține Cocoș, nu avea de unde să știe că procurorii DNA vor face percheziții, dar dacă va fi chemat la audieri, va fi prezent săptămâna viitoare.

M-au sunat o mulțime de oameni în cursul zilei de azi ca să mă anunțe că se spun o mulțime de enormități pe seama plecării mele din țară. Sunt numai neadevăruri! N-am fugit. V-am sunat ca să vă spun că n-am fugit din țară, ci am plecat legal acum 10 zile și mă întorc săptămâna viitoare.

Dorin Cocoș pentru evz.ro

Dorin Cocoș, Remus Truică, Cătălin Harnagea, Nicolae Dumitru (NIRO) și alte zeci de persoane implicate în traficarea influenței către miniștrii care au aprobat încheierea unor contracte de peste un miliard de euro pentru informatizarea și securizarea României au fost vizați de perchezițiile de joi dimineață.

Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, este considerat de procurorii anticorupție unul dintre artizanii afacerii Microsoft, el fiind unul dintre cei care împărțea banii cu sacoșa, conform martorilor din dosar, miniștrilor acuzați și responsabililor firmelor implicate în contracte.