0.4 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 4:47
No menu items!

Dorin Cocoș denunță cum a finanțat campania pentru prezidențiale în schimbul contractelor Microsoft

spot_img

Fostul soț al Elenei Udrea a povestit procurorilor ceea ce Sursa Zilei a scris încă de anul trecut

Cocos_Sandu Gabriel_SZ

Dorin Cocoş susţine că a banii din şpăgile plătite drept comision pentru încheierea contractelor Microsoft s-au dus în „chinezării” plătite în campania prezidenţială din 2009, cu şi în sprijinul lui Vasile Blaga. Denunţul omului de afaceri a fost făcut public de România TV, într-un formă editată, nu olografă.

Sursa Zilei a relatat încă din luna iulie că două importante contracte guvernamentale majore au alimentat campaniile electorale succesive ale PSD şi PDL, prin aceleaşi reţele de influenţă. Printre denunţători se numără patronii firmelor din IT care au sifonat zeci de milioane din bani guvernamentali şi au plătit comisioane pentru încheierea acestor contracte, fără însă să se fi achitat de sarcinile din contracte – aşa cum este cazul lui Gabriel Marin, CEO Omnilogic, firma care trebuia să realizeze programul e-România, primul denunţător oficial din dosarul Microsoft, subcontractor şi asociat cu cele mai importante două firme din acelaşi sector (Siveco şi Teamnet).

Mai mulţi politicieni, printre care şi fosta soţie, Elena Udrea, se regăsesc pe lista de confesiuni a omului de afaceri Dorin Cocoş, lăsat în arest la domiciliu de procurorii DNA într-unul din cele două dosare penale în care fusese arestat preventiv pentru corupţie.

Patru luni de arest preventiv şi un nou avocat l-au convins pe omul de afaceri Dorin Cocoş să le dea procurorilor traseul banilor şi „complicilor politici” din dosarul Microsoft. Culmea este că unul dintre personajele enumerate face legătura directă între primul denunţător din dosarul Microsoft (Gabriel Marin – CEO Omnilogic) şi PDL. Este vorba de trezorierul partidului aflat până acum doi ani la guvernare – Ion Ivaşcu – director economic, în aceeaşi perioadă, la Omnilogic.
Precizez că am sprijinit campania electorală din 2009 pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de Elena Udrea şi Vasile Blaga. (…) Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată, precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro. (…) 600.000 de euro i-am depus în tranşe la sediul PDl din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga. (…) I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi: – un avans de 500.000 de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 umbrele, 300.000 de fesuri, 300.000 fulare, 1.000.000 brichete. (…) Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi, şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. (…) Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea, a susţinut derularea contractului. (…) În discuţiile purtate cu Dinu Pescariu, care au fost înregistrate într-adevăr, fac referire la Elena care ştia despre aceste împrumuturi şi demers al meu care, bineînţeles, este fosta mea soţie, Elena Udrea

Denunţ Dorin Cocoş – selecţie România TV