27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 15:29
No menu items!

Dorin Cioabă: Voi fi încoronat rege al romilor, vineri, înainte de înmormântarea tatălui meu

spot_img
foto: turnulsfatului.ro

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor Florin Cioabă, a anunțat joi că va fi încoronat vineri, urmând să primească titlul din partea Consiliului Coroanei.

Potrivit lui Dorin Cioabă, „încoronarea” va avea loc vineri, în jurul orei 12.00, înainte de a se pleca cu sicriul spre Cimitirul Municipal Sibiu, pentru înmormântarea lui Florin Cioabă.

„Voi fi încoronat vineri. Va fi o ceremonie în casă. Ceremonia, ca şi încoronarea va avea loc în casă, înainte de plecarea spre cimitir”, a declarat Dorin Cioabă, citat de Mediafax.

Întrebat cine îi va pune coroana de rege, moştenită de la tatăl său, Dorin Cioabăa spus că acest lucru îl vor face „reprezentanţii Consiliului Coroanei”.

Florin Cioabă a fost încoronat într-o situaţie similară, după moartea tatălui său, Ion Cioabă, în februarie 1997. Florin Cioabă a moştenit titlul de rege al ţiganilor de pretutindeni şi i s-a pus coroana de rege înainte de plecarea convoiului spre cimitir.

Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya (Turcia), unde medicii îi montaseră, vineri, o inimă artificială.

R.D.