12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:14

Donatorii de sânge din Suedia primesc un SMS de fiecare dată când sângele lor salvează o viaţă

spot_img

blood-donation11

Autorităţile suedeze trimit un SMS donatorilor de fiecare dată când sângele lor salvează o viaţă. Această iniţiativă a luat naştere pentru a încuraja donatorii să revină în repetate rânduri.

“Încercăm constant să găsim moduri prin care să exprimăm importanţă donatorilor” declară Karolina Blom Wiberg, de la Blodcentralen (Centrul de Sânge). “Vrem să le dăm un fel de feedback pentru eforturile depuse, şi considerăm că aceasta este o modalitate destul de bună de a o face.”

De asemenea, donatorii primesc un SMS de mulţumire de fiecare dată când donează, precum şi actualizări periodice care îi informează cu privire la ceea ce se întâmplă cu sângele pe care l-au donat.

“Ţinta noastră este aceea de a face publicul să conştientizeze cât de importantă este contribuţia lor” a mai adăugat Wiberg.

“Am obţinut foarte multă atenţie în mass-media datorită serviciului SMS. Dar, mai presus de toate, credem că această iniţiativă îi face pe donatori să se întoarcă şi să doneze din nou”

Acest lucru s-a dovedit a fi incredibil de eficient în a-i face pe donatori să se întoarcă. Mulţi oameni simt că au făcut într-adevăr o diferenţă în viaţa cuiva, datorită unui simplu SMS.

În România, donatorii de sânge reprezintă mai puţin de 2% din populaţie, un număr foarte mic, comparativ cu cei 10% din Danemarca. Poate că un serviciu pe modelul celui din Suedia ar reuşi să crească numărul lor.

Octavian Cătuşanu

Sursa foto: psgtin.wordpress.com