10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 20:03

Donald Tusk, mesaj pozitiv pentru România, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă

spot_img

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a transmis, pe pagina sa Twitter, un mesaj de încredere și susținere, după întâlnirea pe care a avut-o prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Bruxelles.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, se află, marți și miercuri, la Bruxelles unde are serie de întrevederi cu înalţi oficiali europeni, printre care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani sau preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Vizita are ca obiectiv principal intensificarea dialogului prim-ministrului şi al Guvernului României cu instituţiile europene, la cel mai înalt nivel, în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019”, se arată într-un comunicat al guvernului.

După discuțiile purtate cu Donald Tusk, președintele Consiliului European a postat pe pagina sa oficială de Twitter, un mesaj extrem de pozitiv: „Întâlnirea cu prim-ministrul Dăncilă. Abia aștept o cooperare cu România, care va deține președinția Uniunii Europene în 2019” (Meeting with PM Dăncilă. I look forward to cooperating with Romania’s EU Presidency #EU2019RO”.

Emanuel Stan