3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:56
No menu items!

Donald Tusk, desemnat preşedinte al Consiliului European. Federica Mogherini – şefă a diplomaţiei UE

spot_img

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Herman Van Rompuy, a făcut anunțul pe Twitter, la scurt timp după începutul summitului european de la Bruxelles

tusk-mogherini

Premierul polonez Donald Tusk a fost desemnat în funcţia de preşedinte al Consiliului European, iar ministrul italian de externe Federica Mogherini în postul de şef al diplomaţiei UE, a anunţat sâmbătă preşedintele în exerciţiu al Consiliului, Herman Van Rompuy, citat de AFP.

Van Rompuy a făcut acest anunţ pe Twitter, la scurt timp după începutul summitului european de la Bruxelles, în cadrul căruia urmează să fie discutate de asemenea noi sancţiuni împotriva Rusiei, pe fondul agravării situaţiei în Ucraina.

Consiliul European l-a ales pe premierul (polonez) Donald Tusk drept viitor președinte al Consiliului European“, a precizat Van Rompuy pe Twitter.

Donald Tusk

Consiliul European a desemnat-o pe Federica Mogherini, ministrul (italian) de externe, drept următorul Înalt Reprezentant al UE” pentru afaceri externe și politica de securitate, a adăugat el.

Mogherini

D.M.