18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:55
No menu items!

Donald Trump nu mai e contagios, arată o scrisoare medicală, în timp ce președintele SUA revine public cu un discurs despre „lege și ordine”

spot_img

Medicul președintelui Trump afirmă într-un memoriu publicat sâmbătă seara că înaltul demnitar „nu mai este considerat un risc de transmitere către alții”, în timp ce acesta se pregătește să reia activitățile de campanie săptămâna aceasta, transmite New York Times.

Memo-ul doctorului Sean Conley, medicul de la Casa Albă, menționează că eliberează informații cu permisiunea președintelui Trump, dar cantitatea de informații pe care a furnizat-o a fost limitată, în concordanță cu prezentările restrictive pentru public pe care Dr. Conley le-a făcut de-a lungul luptei lui Donald Trump cu simptomele coronavirusului. Medicul oficial a lansat joi o actualizare a stării președintelui, dar experții au pus în repetate rânduri la îndoială adevărata severitate a bolii, mai ales că potrivit indicațiilor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, persoanele cu Covid-19 sever pot avea nevoie să se izoleze timp de până la 20 de zile.

Sfidător în fața sondajelor de opinie care indică o scădere de popularitate și hotărât să justifice recuperarea rapidă și deplină după infectarea cu Covid-19, Donald Trump s-a întors sâmbătă la evenimentele publice cu un scurt discurs despre „lege și ordine”, de la balconul Casei Albe, afirmă și The Guardian.

Într-o primă apariție publică urmărită cu atenție la un eveniment live, la doar șase zile după ce a părăsit centrul medical Walter Reed, după o ședere de trei nopți la Casa Albă, președintele a citit o declarație de 18 minute mulții strâns sub balconul sudic. A fost numită„2.000 de invitați”, dar în realitate ar fi fost o adunare de aproximativ 500 de tineri susținători care fluturau steaguri, în mare parte, iar unii păreau să nu poarte măști.

Trump a rămas fără mască în timpul discursului, în timpul căruia a părut să nu prezinte semne persistente de coronavirus. Însă întrebările despre starea de sănătate a președintelui rămân, în urma refuzuluide a dezvălui când a fost testat negativ.

Evenimentul de sâmbătă la prânz a părut să sfideze ghidurile de sănătate ale guvernului cu privire la întâlnirile mari și distanțarea socială, în timp ce participanții s-au strâns strâns în fața balconului și au aplaudat puternic la remarcile sale.

Mitingul de campanie a venit după o altă săptămână tumultuoasă în care Trump a pierdut teren în fața contracandidatului său democrat, Joe Biden, când au mai rămas mai puțin de trei săptămâni până la alegerile generale din 3 noiembrie.