17.7 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 2:41
No menu items!

DONALD TRUMP, inculpat pentru că ar fi înşelat studenţii de la Trump University

spot_img

DONALD TRUMP, inculpat pentru că ar fi înşelat studenţii de la Trump University

Procurorul general al statului New York a deschis o anchetă împotriva magnatului american Donald Trump, care ar putea plăti daune de 40 de milioane de dolari pentru că i-a „înşelat” pe studenţii universităţii Trump University, pe care a fondat-o în 2005, relatează AFP.

Biroul meu a deschis o anchetă împotriva lui Trump şi a Trump University pentru că a funcţionat fără licenţă şi i-a înşelat pe consumatori

procurorul Eric Schneiderman

Procurorul îl acuză pe Donald Trump că a făcut uz de „celebritatea” sa şi că a convins prin „false promisiuni”  newyorkezii să se înscrie la cursuri şi seminarii oferite prin intermediul acestei structuri.

Trump University, astăzi redenumită Trump Entrepreneur Institute, organizează seminarii şi ateliere plătite pentru antreprenori, dar nu oferă diplome.

Potrivit lui Schneiderman, peste 5.000 de americani ar fi fost înşelaţi între 2005 şi 2011 şi ar fi plătit 40 de milioane de dolari pentru a asista la cursuri care s-au dovedit a fi ‘momeli’.

Donald Trump a reacţionat pe Twitter, unde l-a criticat pe Schneiderman, spunând că este „stupid” şi „inefficient” şi acuzându-l de ”extorcare”. În replică, procurorul a răspuns că fiecare trebuie „să fie responsabil pentru actele sale”, indiferent de „avere” sau „popularitate”.

C.I.