Donaţie americană pentru un spital ieşean

Ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, a vizitat, vineri dimineaţă, Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, ocazie cu care a anunţat donarea sumei de 300 000 de dolari pentru renovarea unui etaj al acestei unităţi spitaliceşti.

Banii vor fi alocaţi de către Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa.

Totodată, ambasadorul Mark Gitenstein a spus că alţi 100 000 de dolari vor fi donaţi spitalului de către reprezentanţii a două firme americane care activează în municipiul Iaşi.

Potrivit conducerii spitalului ieşean, cu aceşti bani va fi renovat un etaj al unităţii medicale.

“Este un moment emoţionant să putem ajuta spitalul din Iaşi, pentru că şi eu sunt din Moldova. Bunicul meu s-a născut la Chişinău şi s-a căsătorit cu o femeie din Botoşani. Aici e familia mea“, a spus Mark Gitenstein.

El a precizat că, după 14 decembrie, când îi va înceta mandatul de ambasador al SUA în România, va continua să vină la Iaşi.

Prezent la rândul său la acest moment, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a spus că vizita ambasadorului american la Iaşi este “o mare onoare”, adăugând că cea mai importantă investiţie privată din Iaşi a fost realizată de o companie americană.

“Este ultima vizită la Iaşi a domnului Gitenstein, ca ambasador. Vă aşteptăm oricând”, i-a spus Cristian Adomniţei ambasadorului SUA în România, Mark Gitenstein.

După aceea, ambasadorul Mark Gitenstein, împreună cu şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, şi cu directorul Spitalului Sfânta Maria din Iaşi, Marin Burlea, au vizitat spitalul.

NICIUN COMENTARIU