3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:56
No menu items!

Dolj: Primarul comunei Ţuglui, reţinut pentru infracţiuni economice

spot_img

Dolj: Primarul comunei Ţuglui, reţinut pentru infractiuni economice

Primarul comunei doljene Ţuglui, Paulică Neagoe, împreună cu trei administratori de societăţi comerciale au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind învinuiţi de comiterea de infracţiuni economice.

Potrivit IPJ Dolj, în perioada 2008 – 2012, primarul din Ţuglui, prin procedura de achiziţii directe de produse, a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare ar fi fost supraevaluată, preţurile acestora depăşind cu mult preţurile existente pe piaţă la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 lei.

Poliţiştii susţin că prejudiciul cauzat prin efectuarea acestor plăţi ar fi de circa 450.000 lei, reprezentând diferenţa dintre “sumele plătite în mod nejustificat şi costurile reale”.

Achiziţiile făcute de primar au constat în diverse bunuri, precum complexe de joacă pentru copii, balansoare, leagăne, indicatoare rutiere şi de intrare/ieşire localitate, pichete PSI, stingătoare PSI şi au fost cumpărare de la mai multe societăţi comerciale, două dintre ele cu sediul în Potcoava, Olt, una cu sediul în Drăgăneşti-Olt şi o altă firmă din Băileşti.

În cursul zilei de vineri, cei patru învinuiţi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea de sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă.

A.V.