1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:38
No menu items!

Dolj: Ofițer de poliție, reținut pentru luare de mită şi trafic de influenţă

spot_img

Dolj: Ofițer de poliție, reținut pentru luare de mită şi trafic de influenţă
foto: antena3.ro

Un ofițer de la Poliția Dolj a fost reținut de către procurorii DNA, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce a fost prins în timp ce primea un calculator de la o persoană cercetată pentru o infracţiune la legea armelor şi muniţiilor.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări penale față de inculpatul Marin Mircea Daniel, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Dolj – Biroul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și trafic de influență”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit DNA, în cursul lunii februarie 2013, inculpatul Marin Mircea Daniel a pretins de la un denunțător o unitate centrală de calculator, în valoare de 2.500 lei, în schimbul căreia urma să propună o soluție favorabilă în dosarul penal, pentru o infracțiune la legea armelor și munițiilor, în care denunțătorul este cercetat și pentru a interveni la procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât, în respectivul dosar, să se aplice o sancțiune administrativă și să se dispună restituirea armei către denunțător.

La data de 11 martie 2013, inculpatul Marin Mircea Daniel a primit de la denunțător bunul pretins, respectiv unitatea centrală de calculator în valoare de 2.500 lei, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante, mai precizează DNA.

Procurorii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

A.V.