17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 4:52
No menu items!

Doliu uriaș în lumea muzicii. A murit Corneliu Ionescu, fondatorul și basistul trupei Sfinx

spot_img

Corneliu Bibi Ionescu, membrul fondator şi basistul trupei Sfinx s-a stins din viață, sâmbătă, la vârsta de 74 de ani.

Corneliu ”Bibi” Ionescu a cântat fără întrerupere din 1962, când a fost înființată trupa Sfinx, până în 1994.

După desființarea trupei acesta a intrat în domeniul afacerilor. El devenise președintele unei firme care se ocupă cu sisteme de sunet, video și lumină pentru concerte.

„Formația s-a destrămat în 1994, fiind divizată în două proiecte: Sfinx Pro (condus de Corneliu „Bibi” Ionescu) și Sfinx Experience (al lui Mișu Cernea).

Sfinx Pro a eșuat în plan muzical, motiv pentru care Ionescu a folosit titulatura pentru compania de echipamente de scenă pe care o dezvoltă începând din aceeași perioadă; în câțiva ani, numele de Sfinx Pro va fi schimbat în Stage Expert.

Sfinx Experience, în schimb, va desemna atât o nouă formație (plecând de la trioul Mișu Cernea–Crina Mardare–Zoia Alecu), cât și o companie de echipamente de scenă, solicitată îndeosebi pentru concerte susținute peste hotare”, potrivit Wikipedia.

„Povestea formaţiei SFINX începe cu trei liceeni: Corneliu Bibi Ionescu, Octav Zemlicka şi Cristian Valica, care se întâlneau într-o cofetărie din apropierea Pieţei Romane, pentru a discuta despre muzica ascultată pe la posturile de radio străine şi au ajuns la concluzia că ar putea şi ei să cânte într-o trupă. Până prin anul 1967 nu se întâmplă nimic spectaculos. Joia, sâmbăta şi duminica cântau în casele de cultură sau la seratele studenţeşti, iar în sezonul estival erau angajaţi pe litoral cântând mai întâi la Mamaia, iar apoi la Eforie Nord. De aici începe SFINX…”, a scris pe Facebook Manea Mihai ”Croco”, membru al trupei Barock și inginer de sunet,