25.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 22:21
No menu items!

Doi turişti englezi au rămas blocaţi pe un traseu dificil din Masivul Bucegi

spot_img

Doi turişti englezi au rămas blocaţi, luni după-amiază, pe un traseu dificil, din Masivul Bucegi, interzis iarna, în momentul în care au constatat că nu mai pot înainta şi nici nu se pot întoarce, ei cerând ajutorul salvamontiştilor, care au plecat în căutarea lor.

Echipe de salvatori montani se află, luni seară, în căutarea a doi turişti din Anglia, un bărbat şi o femeie, care au rămas blocaţi în zona traseului „Jepii Mici” din Masivul Bucegi, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, cei doi turişti englezi au plecat în drumeţie pe munte luni, în jurul orei 11.30 şi au urcat până în momentul în care au rămas blocaţi într-o zonă de unde nu mai pot avansa şi nici nu se pot întoarce.

„Am comunicat cu ei şi ne-au dat câteva amănunte: ne-au spus că sunt blocaţi pe un fir de vale, undeva sub o stâncă, unde zăpada este foarte mare”, a afirmat Gheorghe Haiduc.

Echipele de salvatori montani au pornit în căutarea turiştilor străini. Însă, operaţiunea de recuperare se anunţă a fi una dificilă, din cauza întunericului şi a faptului că salvatorii montani nu ştiu cu exactitate unde se află cei doi turişti.

Salvamontiştii le reamintesc turiştilor că în această perioadă toate traseele montane din Bucegi sunt închise, măsură care este luată în fiecare an din luna noiembrie şi până la începutul lui mai.

 D.M.