13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 12:11

Doi suspecți, audiați în cazul româncei omorâtă și crucificată în Italia

spot_img

carabinieri

Anchetatorii italieni au audiat, miercuri, doi suspecţi în ancheta referitoare la românca de 26 de ani omorâtă și crucificată la Florenţa, cei doi fiind implicaţi în cazuri similare petrecute cu câţiva ani în urmă.

Surse judiciare citate de postul public de televiziune RAI au precizat că unul dintre suspecţi a fost interogat, miercuri, din nou, pentru un incident petrecut în martie 2013, când o prostituată italiancă în vârstă de 46 de ani a fost torturată în mod similar, fiind salvată de carabinieri. Un alt bărbat este suspectat pentru un incident produs în 2006, când o prostituată a fost legată cu o coardă şi a fost violată. Bărbatul a fost judecat şi achitat în 2009.

Deocamdată, cei doi suspecţi nu sunt suspectaţi în mod direct de implicare în cazul româncei care a fost omorâtă în cursul nopţii de duminică spre luni la Florenţa.

Anchetatorii au stabilit că banda adezivă cu care a fost legată prostituata româncă înainte de a fi torturată până la moarte este de acelaşi tip cu cea utilizată din 2006 până în martie 2014 la Spitalul Universitar Careggi, cel mai mare din regiunea Toscana şi al treilea din Italia. Unitatea medicală are aproximativ 6.000 de angajaţi şi este vizitată zilnic de peste 15.000 de pacienţi şi de rude ale acestora.

Cadavrul Andreei Cristina Zamfir (26 de ani, originară din Hunedoara) a fost găsit “crucificat” la periferia oraşului Florenţa. Ipoteza analizată de anchetatori este cea a unui criminal în serie.

Potrivit ziarului “La Repubblica”, Andrea Cristina Zamfir se prostitua în Florenţa fără a fi “protejată” de vreo grupare de proxenetism. Din această cauză, anchetatorilor le este greu să stabilească locul în care românca a fost abordată de clientul care a omorât-o.

R.D.