6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 2:41

Doi suspecţi în cazul jafului de la Raiffeisen Bank au fost reţinuţi

spot_img

Doi suspecţi în cazul jafului de la Raiffeisen au fost prinşi

Doi suspecţi în cazul jafului comis, pe 19 decembrie 2012, la o sucursală Raiffeisen de pe Şoseaua Olteniţei din Capitală au fost prinşi în noaptea de marţi spre miercuri, de poliţiştii Sectorului 4, a anunţat miercuri Poliţia Capitalei.

Cei doi au fost “săltaţi” de judiciariştii Poliţiei Sector 4, fiind identificaţi în urmă cu câteva zile, cu sprijinul ofiţerilor din Poliţia Română şi a celor de la Institutul de Criminalistică. Anchetatorii i-au reţinut pe cei doi bărbaţi şi vor cere instanţei arestarea lor preventivă pentru tâlhărie.

Reprezentanţii poliţiei bucureştene au precizat că, pentru prinderea celor doi suspecţi, au fost făcute marţi trei percheziţii domiciliare.

Cei doi sunt suspectaţi că, pe 19 decembrie 2012, au intrat mascaţi şi înarmaţi cu arme albe în sediul filialei băncii Raiffeisen de pe Şoseaua Olteniţei nr. 254, aproape de ora de închidere, în sediu fiind trei angajate şi o clientă. După ce au agitat cuţitele în mod ameninţător, hoţii le-au atras atenţia celor patru femei să nu se opună şi să nu apese butonul de panică. Aceştia au luat din două sertare mai multe pachete de bani şi apoi au fugit.

Oficiali din Poliţia Capitalei declarau atunci că cei doi bărbaţi au luat din două sertare lei şi valută în valoare totală de 41.000 de lei. Sediul Raiffeisen situat pe Şoseaua Olteniţei nr. 254 nu avea pază, în condiţiile în care, din anul 2010, potrivit legii, băncile nu mai au această obligaţie.

Cinci zile mai târziu, un alt jaf armat a avut loc la sucursala băncii Raiffeisen de pe Şoseaua Pipera numărul 21-23. Atunci, un bărbat care purta cagulă a intrat în unitatea bancară, care nu era păzită şi i-a ameninţat pe cei doi angajaţi ai băncii. Sub ameninţarea armei, angajaţii au deschis nişte sertare din unitate, unde se aflau bani, hoţul luându-i şi punându-i în rucsacul pe care îl avea cu el.

R.D.