14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:16

Doi soți au murit după prima doză de vaccin. Erau infectați cu coronavirus, dar nu au știut. Fiica, vaccinată și ea, în stare gravă

spot_img

Doi soți din satul Minieri, comuna prahoveană Filipeștii de Pădure, au murit la un interval de câteva ore la spitalul județean de urgență, după ce au fost diagnosticați cu coronavirus. Cu trei zile înainte de a ajunge la spital, cei doi s-au vaccinat anti-covid cu Pfizer, susține fiul victimelor, potrivt Observatorul Prahovean.

Marilena Dulgheru s-au stins pe 18 martie, la ora 15:40, iar soțul său, Gheorghe, pe 19 martie, la ora 6,30 dimineața. Amândoi au fost internați de urgență cu simptome de coronavirus. De altfel, pe certificatul de deces, în dreptul cauzei la cei doi soți scrie SARS-cov-2 și prezentau mai multe comorbidități.

Cei doi soți se vaccinaseră cu doar trei zile înainte, cu prima doză de vaccin Pfizer. Fiul lor a povestit pentru Observatrul de Prahova că înainte, au prezentat simptome de răceală pentru care s-au tratat acasă. 

Foto: Observatorul Prahovean

”Înainte de a face vaccinul, cei doi s-au simțit mai rău, fiind răciți. Vorbeam zilnic cu ei la telefon. Mi-au spus că se duc să facă vaccinul, erau foarte încrezători în el. Pe data de 3 au mers la Spitalul Municipal Câmpina și au făcut vaccinul anti-covid de la Pfizer.

Acolo, situația s-a schimbat dramatic. Mama a leșinat acolo imediat după vaccin. A trebuit să stea vreo oră și jumătate la spital, până și-a revenit, să poată pleca spre casă.

Din momentul acela mama nu a mai putut să mănânce nimic. Starea ei s-a agravat și pe 6 martie am chemat ambulanța.

Foto: Observatorul Prahovean

Atât mama, cât și tatăl meu au ajuns prima dată la spitalul județean de urgență din Ploiești, apoi au fost transferați la Movila (n.r. secția de boli infecțioase a spitalului județean) unde au stat o zi sau două apoi au ajuns din nou la județean, dar la secția de terapie intensivă.

Mama a murit pe 18 martie, la ora 15:40, iar tata pe 19 martie, la ora 6,30 dimineața. Pe certificatele de deces apare covid”, a povestit fiul celor doi soți decedați pentru observatorul.ph.ro .

Între timp, sora bărbatului a ajuns și ea internată în stare gravă la secția de ATI a spitalului Județean Prahova. Și ea s-a vaccinat îniante, dar cu AstraZeneca. Femeia locuia în aceeași casă cu părinții.

Medicul Valeriu Gheorghiță, anunță că cei doi soți erau infectați la momentul decesului.

“Datele preliminare arată că cele două persoane au fost diagnosticate cu o formă severă. S-a mai discutat despre vaccinare la cei infectați, ea nu influențează cursul bolii” anunță Gheorghiță.