11.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 3:52

Doi români din Spania, arestați în dosarul celor 3 tone de cocaină pierdute prin Marea Neagră

Doi români care locuiau în Spania au fost arestați după ce au fost ăuși sub acuzare că au fost implicați în transportul celor 3 tone de cocaină, mare parte din cantitate fiind abandonată în Marea Neagră, în 2019.

Cei doi bărbați, de 32 și de 40 de ani, din Galați, aveau reședința în Spania dar au fost aduși în arestul din Tulcea, după ce s-a primit, pe numele lor, mandat de arestare.

Procurorii care anchetează cazul Cocaina de la Marea Neagră au stabilit că cei doi, împreună cu alte persoane de alte naționalități, au pus la cale, în 2019, transportul a 3 tone de cocaină din America de Sud-Brazilia, portul Belem, pe apele teritoriale românești ale Mării Negre, în vederea distribuirii acesteia pe piețele din Europa.

La sfârşitul lunii martie a anului 2019, o barcă cu 935.409 kilograme de cocaină, cu o puritate de 90%, a eşuat în apropierea satului Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, din cauza unei furtuni. Transportul de cocaină pe Marea Neagră a fost însă mai mare, astfel că timp de mai multe zile, de pe litoralul constănţean populaţia şi poliţiştii au ridicat câteva sute de pachete cu cocaină.

Cei 30 de saci cu cocaină transportaţi de doi cetăţeni sârbi, care au fost prinşi de autorităţi, ar fi provenit din America de Sud, iar valoarea de piaţă a fost estimată la 300 de milioane de euro, sumă care putea fi triplată după combinarea cocainei cu alte substanţe.

Dosarul, prezentat în presă sub numele ”Cocaina din Marea Neagră”, în care doi cetăţeni sârbi sunt cercetaţi pentru trafic de cocaină, se află pe rolul Tribunalului Tulcea.