13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 5:06
No menu items!

Doi români, câștigători la YouTube Music Awards 2013

spot_img

 Matei-Dima

Românii Khaled Mokhtar (director de imagine) și Matei Dima (regizor) sunt câștigătorii categoriei Innovation of the Year la competiția internațională YouTube Music Awards cu videoclipul „See me standing“ realizat pentru muzicianul și actorul de comedie Destorm.

 Videoclipurile au fost alese de un juriu internațional format din muzicieni și fani YouTube, iar criteriile de departajare au fost creativitatea clipurilor, noutatea tehnică și aprecierea fanilor platformei video. Publicul a votat videoclipul preferat prin like, share și comentarii pe pagina oficială YouTube Music Awards.

 Matei Dima, regizorul acestui clip, este stabilit în Los Angeles şi este implicat în diverse proiecte cinematografice pentru clienţi din America şi din România.

 „Am vrut să fac ceva special pentru că melodia e foarte simplă şi îmi doream mult să spun o poveste. Am scris conceptul şi, susţinut de o echipă foarte bună, pur şi simplu, l-am filmat exact cum am vrut. Ca orice regizor, am avut dubii şi au fost mulţi cei care s-au împotrivit ideilor mele, dar trebuie să ai încredere în instinctul tău şi să munceşti mult“, a spus Matei Dima.

Khaled Mokhtar, DOP (director of photograpy) al acestui proiect, a regizat clipuri pentru artiști internaționali din România, precum Inna, Alexandra Stan și Antonia, dar și artiști internaționali – Daddy Yankee, Reik, Juan Magan. Anul acesta a fost nominalizat și la Romanian Music Awards pentru Best Video 2013 cu clipul Deepcentral – O stea.

Prima ediţie a evenimentului YouTube Music Awards a debutat duminică, 3 noiembrie, la New York. Eminem a fost declarat artistul anului, iar premiul pentru cel mai bun debut a fost primit de Macklemore & Ryan Lewis.

C.A.