8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 0:40

Doi români, arestaţi în SUA pentru furt din bancomate

spot_img

 Doi români, arestaţi în SUA pentru furt din bancomate

 Poliţia din Englewood a anunțat că doi imigranţi ilegali din România de 34 și respectiv de 52 de ani de, acuzaţi de furtul a peste 1 milion dolari din bancomate, au fost arestaţi duminică dimineaţa în oraşul Englewood (New Jersey, SUA).

Marius Gheorghe Cotigă și Constantin Ginga au avut în vedere sucursale ale Citibank şi TD Bank, posibil şi altele, pe o perioadă de şase săptămâni și au instalat dispozitive speciale la ATM-uri pentru a citi datele de pe cărţile de credit sau de debit ale utilizatorilor şi o cameră de mici dimensiuni deasupra tastaturii bancomatelor pentru a afla PIN-urile.

Cei doi români au folosit carduri cadou goale procurate de la farmaciile din zonă şi au descărcat datele despre conturile bancare pe aceste carduri, furând prin această metodă sute sau mii de dolari.

Suspecții au fost arestaţi după ce unor angajaţi ai Citibank, care analizau plângeri de la persoane ale căror conturi au fost golite, le-a fost atrasă atenția de bărbat care se comporta suspect la un bancomat al băncii şi au anunțat poliția.

Constantin Ginga a fost arestat la bancă, iar Gheorghe Cotigă fost găsit în apropiere într-o dubă închiriată, unde poliția a descoperit peste 80 de carduri false, 10.000 de dolari cash, dar și instrumente de deghizare.

C.I.