16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 19:01

Doi răniți din clubul Colectiv, ameliorați. Care este starea celorlalți.

spot_img

Ministerul Sănătății informează că 40 de răniți în clubul Colectiv mai sunt internați luni dimineață în spitalele din București, 10 dintre ei în stare critică și gravă. 

Basistul trupei Up To Eleven, internat cu răni grave la clinica AKH din Viena, a reușit să deschidă ochii, iar prima pe care a strigat-o a fost mama lui, transmite B1TV.

Liviu a deschis ochii după o săptămână de somn. Erau umflați și nu puteau încă focaliza cum trebuie, dar ne-a recunoscut. A încercat să vorbeasca și cu greu, ca un copil care abia învață să pronunțe primele cuvinte, a reușit să articuleze “ma-ma”. A vrut să ne spună mai mult de atât, ba chiar să schițeze un zâmbet, dar nu a reușit. Era încă prea sedat. La plecare ne-a făcut ușor “Pa-pa”, cu piciorul. Medicii sunt mulțumiți de cum arată operațiile. Bacteriile rămân în continuare o îngrijorare pentru ca sunt urâte și puternice, dar este bine că nu sunt în sânge.

mesaj facebook

O altă victimă rănită în tragedie, Corina Gabriela Ioniță, internată într-un spital din Anglia, a anunţat că se simte mai bine.

Vă iubesc dragii mei! Este prima zi în care intru pe Facebook, prima zi în care vă scriu cu mâna mea, bine, cu degetul meu, singurul nebandajat. Sunt pe mâini bune aici în UK, iar rănile mele se vindecă încet, dar sigur. Fiţi binecuvântaţi!

mesaj facebook

Potrivit ministerului Sănătății, 28 de răniți sunt internați în spitalele din străinătate, iar alți 40 în unitățile din Capitală. Dintre aceștia, medicii spun că starea a 10 pacienți este critică sau gravă. bilanțul celor care au pierdut lupta cu viața în urma tragediei di clubul Colectiv a ajuns, duminică dimineața, la 60.