21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:25
No menu items!

Doi pompieri răniți la ISU Călărași, după explozia unui rezervor din curtea instituției

spot_img

Doi pompieri de la ISU Călăraşi au fost duşi la Spitalul de Arşi din Capitală, cu arsuri pe aproximativ 80 la sută şi, respectiv, 30 la sută din suprafaţa corpului, după ce un rezervor cu combustibil din curtea ISU a explodat

pompieri

Pompierul care are arsuri pe aproximativ 80la sută din suprafaţa corpului, a fost preluat cu un elicopter SMURD şi dus în Capitală, unde a fost internat la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. Cel de-al doilea pompier rănit, care are arsuri pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului, a fost transportat cu o ambulanţă în Capitală şi internat la acelaşi spital. Cei doi au fost supuși imediat unor intervenții chirurgicale.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, plt.adj. Ovidiu Tătăranu, deflagrația s-a produs vineri după-amiază, într-o magazie în care erau depozitaţi carburanţi, în timp ce se desfăşurau activităţi administrative. Explozia rezervorului a fost urmată de un început de incendiu, iar doi subofiţeri au fost răniţi. „La nivelul unităţii se desfăşoară o cercetare privind cauzele şi împrejurările care au dus la producerea evenimentului, care este considerat accident de muncă.”

De asemenea, o verificare internă va fi făcută şi de ISU Călăraşi, iar organele de anchetă vor deschide un dosar de cercetare.