8 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 20:18
No menu items!

Doi polițiști sunt acuzați că și-au montat acasă pavajele scoase din centrul orașului. Percheziții la o primărie liberală din Cluj

spot_img

Ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie Cluj fac percheziții într-un dosar care privește doi ofițeri de poliție și un funcționar din Primăria Turda, al cărui birou a fost sigilat. Cercetările vizează polițiștii care ar fi primit gratuit dar și contra cost pavajele scoase din zona centrală a orașului Turda, și pe care și le-ar fi montat acasă.

Anchetatorii suspectează că funcționarul public din Primăria Turda, cu funcție de conducere, „a atestat în fals că pavajele ridicate din zona centrală a municipiului în vederea înlocuirii cu unele noi, erau distruse și inapte utilizării. Acesta le-ar fi scos din patrimoniul primăriei, oferindu-le contra cost sau cu titlu gratuit unor persoane apropiate, inclusiv unor polițiști din cadrul I.P.J. Cluj”, conform comunicatului DGA.

Ofițerii au făcut percheziții atât la primăria Turda, condusă de liberalul Cristian Matei, cât și la imobilele deținute de doi ofițeri de poliție, șefi de poliții municipale din cadrul IPJ Cluj, fiind pusă în aplicare și o ordonanță de predare bunuri la sediul SC Domeniul Public Turda SA. Anchetatorii au ridicat bunuri și înscrisuri relevante pentru cauză.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, cercetările privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

M. Nedelcu