33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 20:12
No menu items!

Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului imobilizat cu genunchiul pe gât până la moarte

spot_img

Doi agenți de poliție care au participat la imobilizarea ucigașă de la Pitești asupra bărbatului de 63 de ani au fost reținuți duminică pentru 24 de ore. Cei doi poliţişti sunt cercetaţi pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, fiind schimbată încadrarea juridică.

Potrivit prim-procurorului Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a declarat că au fost luate în calcul toate probele de până acum, de la cercetarea la faţa locului, imaginile surprinse, declaraţiile martorilor şi raportul de necropsie.

„S-a schimbat încadrarea din ucidere din culpă, cum s-au efectuat cercetări iniţial, în raport şi de probele apărute prin raportul de necropsie, în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a explicat el.

La audierile care au avut loc duminică la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş au venit toți polițiștii care s-au aflat la fața locului, au fost audiați martori, dar și pompierul care a efectuat primele manevre de resuscitare asupra bărbatului și care se afla la fața locului pentru incendiul care izbucnise în bucătăria terasei anterior intervenției polițiștilor asupra bătrânului.

Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, Dan Manu a declarat într-o conferință de presă susținută împreună cu prim-procurorului Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş că moartea bărbatului a fost violentă, că în timpul imobilizării a suferit un traumatism cranian dar care nu a fost cauza morții. Moartea a survenit în urma compresiei gâtului și a toracelui, cu alte cuvinte omul a murit sufocat, a mai spus medicul legist Dan Manu.