1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:17
No menu items!

Doi poliţişti au murit, iar altul a fost rănit, într-un accident produs pe DN 7, în Vâlcea

spot_img

ambulanta

Doi poliţişti au murit, iar altul a fost rănit, după ce agentul aflat la volan a pierdut controlul maşinii în care aceștia se aflau. Autoturismul a intrat pe contrasens şi a lovit o mașină care circula regulamentar, pe DN 7, pe tronsonul şoselei de centură a municipiului Râmnicu Vâlcea (județul Vâlcea).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, accidentul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, după ce un autoturism Volkswagen Golf care circula spre Râmnicu Vâlcea şi în care se aflau trei poliţişti a pătruns pe contrasens, lovind violent un autovehicul Opel care circula regulamentar şi în care se afla doar şoferul. Unul dintre poliţişti a murit pe loc, în timp ce poliţistul aflat la volan a fost grav rănit şi a murit, ulterior, la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea. De asemenea, în urma accidentului au fost răniţi cel de-al treilea poliţist şi şoferul autoturismului Opel.

La faţa locului au intervenit echipajul de descarcerare al Inspectoratului pentru Situații de Urgență şi mai multe ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Vâlcea, Petre Duinea, poliţistul rănit, care a suferit leziuni minore, a refuzat iniţial transportul la spital cu ambulanţa, iar ulterior a ajuns la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, unde a primit îngrijiri medicale, nefiind însă internat.

Șoferul autoturismului Opel este însă în stare gravă, având fracturi şi traumatisme toracice şi cranio-cerebrale. Iniţial, el a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, iar ulterior a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, pentru tomografie şi investigaţii suplimentare.

În urma accidentului, traficul rutier pe DN 7, pe tronsonul şoselei de centură din Râmnicu Vâlcea, a fost blocat timp de peste două ore.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu, a precizat că autoturismul Volkswagen nu aparţine Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi că cei trei poliţişti care se aflau în maşină lucrau la secţia de Poliţie din localitatea Milcoiu şi erau în timpul liber la momentul producerii accidentului.

Andrei Tudor