9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:40
No menu items!

Doi parlamentari conservatori vor ieșirea PC de la guvernare și din alianța cu PSD

spot_img

Deputatul Ovidiu Raețchi este cunoscut pentru poziția antagonistă din interiorul PC

raetchi

Doi parlamentari ai Partidului Conservator provoacă tensiuni în interiorul alianței cu PSD și UNPR, cerând ieșirea de la guvernare și din Alianța de Centru Dreapta.

Deputaţii PC Aurelian Ionescu şi Ovidiu Alexandru Raeţchi au transmis, sâmbătă, un mesaj în care susțin că Partidul Conservator este natural un partid de dreapta, care „ar trebui să renunţe la caracterul de partener politic de rang secund al stângii” şi „să se regăsească în formulele de reinventare a dreptei româneşti”.

Credem că în Partidul Conservator există nenumărate voci şi energii utile, care ar trebui utilizate în efortul de restructurare a dreptei românești – aflată astăzi într-un moment decisiv de reunificare (…) Există numeroase voci, inclusiv în teritoriu, care împărtășesc această viziune. Mutarea peste noapte a PC din Alianța de Centru Dreapta într-un conglomerat de stânga a fost o soluție ideologică imorală – și veți vedea din ce în ce mai multe voci critice pe această temă

Ovidiu Raețchi
deputat PC

Ovidiu Raetchi este cunoscut pentru poziția antagonistă manifestată, în ultimele luni, în interiorul partidului. Surse din cadrul PC au declarat pentru Sursa Zilei că, la următoarea ședință, se va propune excluderea lui Ovidiu Raețchi din cadrul formațiunii.

Valeriu Motoc