4 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 19:21
No menu items!

Doi muncitori arși în explozia de la Petromidia sunt în comă indusă

spot_img

Doi dintre cei cinci muncitori răniți în explozia de la Rafinăria Petromidia de vineri au fost transferați la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” București și sunt în comă indusă. Compania anunță că starea lor este stabilă.

 

Cel mai grav rănit dintre aceștia este un operator de 53 de ani care a fost evaluat inițial cu arsuri pe 45% din suprafața corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafața corpului, potrivit unui comunicat Rompetrol.

Al doilea muncitor are 58 de ani, este compresorist în cadrul rafinăriei și are răni pe 25-30% din suprafața corpului.

În ce îi privește pe cei doi internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, unul a fost deja externat, având răni minore. Al doilea muncitor (27 de ani, operator) a suferit o operație în zona șoldului și este în afara oricărui pericol, potrivit comunicatului citat.

Potrivit Rompetrol, în urma măsurătorilor efectuate, în cursul zilei de vineri, nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă).

Procesele tehnologice din rafinărie sunt oprite, iar zona incidentului este securizată și monitorizată.