3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 23:24
No menu items!

Doi morți și 12 răniți într-o suburbie a Parisului, după ce un bloc s-a prăbușit

spot_img

Cinci adulţi şi cinci copii au fost daţi dispăruţi, în urma prăbușirii imobilului din cauza unei explozii provocată, cel mai probabil, de o acumulare de gaze, spun autoritățile

bloc_prabusit_franta

Un copil și o bătrână au murit, iar 12 persoane au fost rănite ca urmare a prăbușirii duminică, din cauza unei explozii, a unui imobil de locuințe cu patru etaje în Rosny-sous-Bois, o suburbie din nord-estul Parisului, relatează AFP și Reuters.

Femeia a decedat în timp ce o scoteam de sub dărâmături“, a declarat comandantul pompierilor, Gabriel Plus. Acesta a precizat că bătrâna era conştientă atunci când echipele de intervenţie au stabilit contactul vizual cu ea.

Patru dintre răniţi sunt în stare gravă, a declarat, la rândul lui, prefectul din Seine-Saint-Denis, Philippe Gally, în timp ce alte victime s-ar afla în continuare sub dărâmături.

Pompierii au scos de sub dărâmături doi adulţi aflaţi în viaţă, dar caută în continuare cinci adulţi şi cinci copii daţi dispăruţi.

“Este sfârşitul vacanţei, deci este dificil să ştim exact câte persoane se aflau în imobil”, a explicat prefectul.

“Este o explozie provocată cel mai probabil de o scurgere de gaze”, a spus și ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, care s-a deplasat la locul tragediei.

La rândul său, prefectul a confirmat că există “suspiciuni” privind o scurgere de gaze.

R.D.