10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:26
No menu items!

Doi membri ai personalului ambasadei ruse din Kiev, daţi dispăruţi în Ucraina

spot_img

Anterior, Rusia a anunţat că mai mulţi membri ai personalului ambasadei ruse la Kiev au fost reţinuţi joi

aambasada rusiei kiev

Ambasada Rusiei de la Kiev a anunţat vineri seara că ataşatul diplomatic Mihail Şorin şi secretarul Andrei Golovanov au fost daţi dispăruţi vineri, în Ucraina, potrivit AFP.

Ministerul de Interne de la Kiev a negat că forţele ucrainene ar fi reţinut doi angajaţi ai ambasadei ruse de la Kiev. Ambasada menţionează că anterior ministerul ucrainean a recunoscut că diplomaţii au fost reţinuţi. Luând în considerare declaraţiile contradictorii ale Kievului, ambasada Rusiei în Ucraina anunţă oficial că ataşatul diplomatic Mihail Şorin şi secretarul Andrei Golovanov sunt daţi dispăruţi“, potrivit unui comunicat al reprezentanţei ruse.

Anterior, Rusia a anunţat că mai mulţi membri ai personalului ambasadei ruse la Kiev au fost reţinuţi joi şi a cerut eliberarea imediată a acestora.

Conform ministerului, “o altă acţiune revoltătoare împotriva gărzilor de securitate din cadrul ambasadei ruse, inclusiv a gărzii personale a ambasadorului”, a avut loc la Kiev joi. Aceştia au fost deţinuţi la ieşirea dintr-o cafenea, sub pretextul fals că ar avea grenade, în pofida faptului că au prezentat paşapoartele diplomatice, a precizat sursa citată.

Cerem eliberarea imediată a membrilor personalului diplomatic şi prevenirea oricăror încălcări viitoare ale convenţiilor internaţionale privind imunitatea diplomatică“, a adăugat ministerul.

D.M.