Doi membri ai conducerii unui grup de presă din Franţa au fost sechestraţi de salariaţi

La République du Centre

Doi şefi ai unui grup de presă din Franţa au fost sechestraţi, începând de marţi seară, de angajaţii companiei, care sunt nemulţumiţi de planul de restructurare pe care conducerea vrea să îl aplice, informează AFP.

Secretarul general al grupului Centre France/La Montagne, Gilles Crémillieux, şi directorul de resurse umane al companiei, Jérôme Rivière, au fost reţinuţi marţi, la ora locală 18.00, şi şi-au petrecut noaptea la sediul cotidianului La République du Centre, din localitatea franceză Saran.

Christophe Bourdeau, purtător de cuvânt al salariaţilor acestui grup regional de presă, a declarat în timpul nopţii că, după o nouă reuniune cu sindicaliştii şi văzând că discuţiile stagnează, salariaţii au decis să “îi reţină” pe cei doi şefi.

Cei doi membri ai conducerii grupului de presă au fost blocaţi în sediul cotidianului La République du Centre, însă cei 25 de salariaţi care i-au reţinut pe cei doi şefi nu au recurs la violenţe, a mai spus Christophe Bourdeau.

Salariaţii, aflaţi în grevă începând din 18 ianuarie, protestează faţă de valoarea unei prime propuse de conducerea grupului de presă ca măsură compensatorie în cadrul unui plan social care prevede închiderea unei tipografii a companiei, aflată în localitatea Saran, şi concedierea a 78 de persoane.

“Conducerea a propus marţi seară să crească valoarea acestei prime de la 7.000 la 7.500 de euro (…)”, a subliniat Bourdeau. Însă, salariaţii cer o sumă de 62.000 de euro.

Din cauza grevei, cotidianul La République du Centre nu a mai apărut pe piaţă de 11 zile, cu excepţia ediţiei sale duminicale.

Grupul de presă Centre France/La Montagne deţine 8 cotidiene şi 12 săptămânale şi are 1.200 de angajaţi.

C.A.

NICIUN COMENTARIU