Doi inculpați și-au recunoscut vinovăția în dosarul lui Dragnea

Liviu-Dragnea-3

Doi inculpați din dosarul în care vicepremierul Liviu Dragnea este judecat pentru fraudarea referendumului și-au recunoscut vinovăția.

La termenul de vineri al procesului magistrații i-au întrebat pe cei 75 inculpați, inclusiv pe Liviu Dragnea, dacă își recunosc vinovăția. Doar doi au răspuns afirmativ, prin intermediul avocaților lor, și anume Marius și Simona Preduț, ei putând beneficia – în cazul în care vor fi găsiți vinovați de către instanță – de reducerea pedepselor cu o treime. Cazul lor va fi discutat pe 24 ianuarie.

Soții Preduț nu au fost prezenți în sala de judecată, dar au depus prin apărătorii lor declarații notariale.

Marius și Simona Preduț au fost membri în Biroul Electoral al Secției de votare 105 din orașul Piatra Olt, ei fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de falsificare prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot.

Tot vineri, judecătorii au respins două solicitări depuse anterior de Liviu Dragnea prin care acesta cerea retrimiterea dosarului la DNA pentru refacerea urmăririi penale și separarea cazului său de cel al celorlalți 74 de inculpați.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 14 februarie.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

R.D.

NICIUN COMENTARIU