3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 22:41
No menu items!

Doi hoţi din locuinţe, opriţi cu focuri de armă de poliţişti

spot_img

politisti hoti masini

Doi hoţi din locuinţe, de 42 şi 54 de ani, au fost prinşi sâmbătă seară în Capitală, după ce poliţiştii i-au blocat în trafic şi au tras patru focuri de armă de avertisment pentru a-i opri, informează Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, în perioada martie – aprilie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sector 6 şi Secţiei 20 Poliţie au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi, cu vârste de 42 şi respectiv 54 de ani, cu preocupări pe linia furturilor din locuinţă şi societăţi comerciale prin escaladare si forţarea sistemelor de închidere.

Sâmbătă seară, poliţiştii Capitalei i-au depistat pe cei doi bărbaţi, care se deplasau cu un taxi, în faţa unei locuinţe din Sectorul 6. La faţa locului, din autoturismul menţionat, a coborât unul dintre ei şi s-a apropiat de imobil, pentru a verifica dacă este cineva în interior, timp în care celălalt bărbat a rămas la autoturism pentru a supraveghea zona. Asigurându-se că nu este observat, a escaladat gardul din beton şi a coborât în curtea respectivă, ieşind după aproximativ 30 de minute cu mai multe bunuri asupra sa urcându-se în autoturism şi părăsind zona.

Poliţiştii au procedat la blocarea autoturismului în trafic, folosind, după efectuarea somaţiilor legale, armamentul din dotare, trăgând patru focuri de avertisment în plan vertical, întrucât conducătorul auto a încercat forţarea barajului, pentru a-şi asigura scăparea.

La efectuarea controlului corporal al celor doi bărbaţi, asupra unuia dintre ei au fost găsite mai multe bijuterii, precum şi trei ceasuri de mână, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, care au fost predate părţii vătămate. Totodată, s-a procedat şi la efectuarea controlului autoturismului, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe obiecte folosite la săvârşirea infracţiunilor, precum şi un laptop.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru furt calificat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

 D.M.