Doi hackeri români au atacat camerele video din Washington, inclusiv din zona Casei Albe

Doi hackeri români sunt acuzați de autoritățile din SUA că au penetrat fraudulos camerele de supraveghere video ale poliției din Washington.

Atacul ar fi avut loc într-un interval de patru zile de la începutul lunii ianuarie a acestui an.

Potrivit autorităților americane, aproape două treimi din camerele de supraveghere din Washington DC au fost blocate de doi hackeri români, aceștia încercând apoi să șantajeze autoritățile americane. Totodată au pus în pericol şi zona Casei Albe. Cei doi sunt acuzați și că au încercat să șantajeze prin intermediul unor viruși de tip malware, potrivit unei declarații date de agentul Secret Service, James Graham.

Cei doi au operat din afara SUA, fiind acuzați că s-au infiltrat în 65% dintre camerele de supraveghere instalate în orașul Washington, adică 123 de unități din cele 187 din oraș. Cei doi sunt Mihai Alexandru Isvanca și Eveline Cișmaru.

Cei doi hackeri români sunt acuzați și că au folosit computerele la care erau conectate camerele de luat vederi pentru a distribui viruși de tipul ransomware, prin e-mailuri. Ei au fost urmăriți și descoperiți după adresa lor de email a cărei denumire s-ar traduce „vindem suflete”.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU