Doi grei ai PNL se dezic de linia partidului: „Vom vota DA la referendumul pentru familie”

Partidul Național Liberal a anunțat că nu susține, alături de USR, referendumul pentru familie, însă, cu toate acestea, doi reprezentanți de marcă ai PNL au spus că vor merge și vor vota „DA”.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a anunțat că va merge la referendum și va vota DA.

„Este referendumul inițiat de trei milioane de români. Nimeni nu se poate opune voinței lor. Nimeni nu se poate împroprietări cu voința lor. Nu e referendumul lui Dragnea, nici al PSD. E referendumul românilor. Este un referendum despre valorile fundamentale ale unei societăți și civilizații: căsătoria și familia. Căsătoria intre bărbat și femeie se află la baza instituției familiei. E cadrul normal si firesc, orânduit pentru nașterea, creșterea și educarea copiilor într-o familie. Familia este piatra de temelie a unei societăți și a unei națiuni”.

„«Familia este centrul și inima civilizației iubirii», spunea papa Ioan Paul al doilea. Acest referendum este despre iubire, nu despre ură. Îi chem pe toți cei care cred în valorile familiei să meargă la acest referendum și să voteze DA”, scrie liderul PNL pe Facebook.

O poziţie similară are şi preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale, deputata Florica Cherecheş.

„Voi merge la referendum și voi vota DA!

Acesta este un referendum prin care poporul își manifestă suveranitatea consfințită de Constituție. Nu este al unui om, și nu este al unui partid. Este al poporului, care în anul Centenarului, continuă să- și construiască viitorul.

Acest referendum afirmă clar și răspicat că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Nu restrânge drepturi și nu desconsideră familiile monoparentale. Definește căsătoria, atât!

Visul meu a fost întotdeauna să am o familie fericită și armonioasă. După 11 ani în care am trăit într-o astfel de familie, am rămas văduvă, și am fost și familie monoparentală, cu cei trei copii ai mei, care sufereau că nu au tată. Anul acesta, am sărbătorit 25 de ani de când am din nou o familie echilibrată și fericită și-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru soțul meu, cei patru copii și cei șase nepoți.

Ăsta e motivul pentru care merg la referendum cu toată familia mea.

Vă îndemn și pe voi, dragi prieteni care credeți în valorile familiei, să vă duceți la referendum și să votați DA!”, afirmă Florica Cherecheş.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU