3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 11:28
No menu items!

Doi francezi au vrut să treacă ilegal granița spre Bulgaria, pe biciclete, pentru că nu aveau certificat COVID

spot_img

Polițiștii de la Punctul de Frontieră Vama Veche au depistat doi cetățeni francezi, aflați pe biciclete, care au vrut să treacă ilegal granița spre Bulgaria, pentru că nu îndeplineau condițiile sanitare impuse de statul vecin, adică un certificat verde COVID.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei doi francezi au fost descoperiți de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, în dreptul localității Coroana, în apropierea PTF Vama Veche, pe drumul aferent fâșiei de protecție a frontierei de stat. Aceștia transportau mai multe bagaje peste culoarul de frontieră, pe teritoriul Bulgariei.

Echipajul Poliţiei de Frontieră a intervenit şi i-a condus pe cei doi la sediul punctului de trecere a frontierei, pentru verificări. Cetățeni francezi au declarat că au încercat iniţial să ajungă legal Bulgaria, prin PTF Vama Veche, destinaţia finală a călătoriei lor fiind Grecia. Întrucât nu li s-a permis intrarea de către autoritățile bulgare, deoarece nu îndeplineau condițiile sanitare impuse de statul vecin, respectiv dovada vaccinării și a unui test PCR negativ, aceștia au ales să încerce să treacă fraudulos frontiera de stat, folosindu-se de hărțile telefonului mobil.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

                                                                                                                    Adina Silav