9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:13
No menu items!

Doi dintre patronii clubului Colectiv au fost reținuți. UPDATE. Și al treilea acționar a fost reținut

spot_img

Alin Anastasescu şi Paul Gancea, doi dintre patronii Clubului Colectiv, au fost reţinuţi pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

UPDATE.

Și Costin Mincu, al treilea acționar al clubului colectiv a fost reținut de procurori și urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Din datele și probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club.

comunicat PÎCCJ

Acţionarii Clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea, au fost audiaţi în calitate de suspecţi pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. Al treilea patron, Costin Mincu, este audiat încă de procurori.

Cei doi acționari reținuți vor fi prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, în cursul zilei de marți. La ieșirea din parchet, Alin Anastasescu le-a răspuns jurnaliștilor care l-au întrebat dacă le transmite un mesaj de condoleanțe familiilor celor 31 de tineri uciși în tragedia din clubul său, ”Nu transmit niciun fel de mesaj de condoleanțe!”

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost aduşi cu mandat, pentru fi audiaţi în calitate de suspecţi, pentru infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul incendiului din Clubul Colectiv, a arătat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă.

Cei trei asociaţi ai firmei care deţine Clubul Colectiv au fost aduși cu mandat la sediul PICCJ între orele 14.00 şi 14.30, iar la intrare au refuzat să facă declaraţii.