20.9 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 1:49

Doi dintre noii administratori CFR SA renunță la funcţie după numai o săptămână de la numire

spot_img

Palatul CFR

Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori, şi George Ciobănaşu, auditor financiar, au renunţat la funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al CFR SA la numai o săptămână de la numirea în această poziţie. Cei doi şi-au anunţat retragerea încă de joi, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Adunarea Generală a Acţionarilor CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară şi controlată de stat prin Ministerul Transporturilor, a revocat la 10 ianuarie întregul Consiliu de Administraţie, invocând managementul defectuos, şi a numit o nouă structură de conducere.

Noii administratori selectaţi sunt Ovidiu Puţura, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Petrişor Artopolescu (membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica), Victor Cionga (în prezent managing partner la AZ Capital Advisors), Florin Luca (consultant financiar) şi George Ciobănaşu (auditor financiar).

Vechiul Consiliul de Administraţie era format din Florian Raimund Kubinski (preşedinte, CFO Volksbank România), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor) şi Sebastian Tcaciuc (membru).

Kubinski a comunicat la 11 ianuarie că în cele nouă luni de mandat Consiliul de Administraţie din care făcea parte a respectat angajamentele asumate în faţa instituţiilor financiare internaţionale şi a adoptat măsuri care au avut ca efect înregistrarea de profit şi eliminarea datoriilor faţă de buget.

Corpul de Control al Ministerului Tranporturilor a sesizat DNA şi Secţia Regională de Poliţie de Transporturi Bucureşti după un control la CFR SA, în urma căruia au fost constatate deficienţe de natură economică, administrativă sau organizatorică, precum şi indicii privind săvârşirea de infracţiuni.

Ministerul Transporturilor a dispus controale şi la companiile Tarom, CFR Marfă, CFR Călători şi Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF, perioada analizată fiind ianuarie 2012 – septembrie 2013.

C.C.