1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:18
No menu items!

Doi dintre cei patru lei ai lui Nuțu Cămătaru au ajuns la Zoo Galați

spot_img

lions_pair-wide

Doi dintre cei patru lei ai interlopului Ion Balint, cunoscut sub numele de Nuțu Cămătaru, au ajuns miercuri la Parcul Zoologic de la Gârboavele din apropierea municipiului Galați.

Leii, un mascul de zece ani și o femelă de șapte ani, au fost aduși de la grădina zoologică din Bucov, din apropiere de Ploiești.

Transferul a fost făcut deoarece în parcul prahovean nu există condițiile necesare pentru ca leii să ierneze, iar la Gârboavele s-a finalizat de curând modernizarea parcului pe baza unui proiect european.

De asemenea, celelalte două femele rămase la grădina zoologică de la Bucov , de doi ani și doi ani jumătate, vor fi transferate probabil joi.

“Cei patru lei se vor alătura celorlalți șase pe care îi avem deja. Pe lângă aceștia, Parcul Zoo de la Gârboavele mai are în prezent tigri, cerbi lopătari, ponei și lebede negre, primite prin donație, urmând ca în viitorul apropiat să mai primim și câteva familii de maimuțe”, a declarat medicul veterinar al Parcului Zoo Galați, Dan Gâscă.

Administratorul Parcului Zoo Galați, Levente Szekely, a declarat că “leii vor fi ținuți la Galați până la clarificarea situației lor juridice și de proprietate”.

Autoritățile au ridicat animalele de pe proprietatea lui Nuțu Cămătaru în luna februarie când a fost încarcerat, deoarece erau ținute ilegal.

D.M.