joi, 25 februarie 2021 - 16:18

Doi dintre agresorii jandarmeriței de la mitingul din 10 august 2018, condamnați definitiv la închisoare cu executare. Ei au furat pistolul jandarmeriței

Curtea de Apel București a decis, azi, definitiv, ca doi dintre cei 7 agresori ai jandarmeriței Ștefania Nistor de la mitingul din 10 august 2018, să fie condamnați la închisoare cu executare, iar alți cinci rămân cu pedepsele cu suspendare date de instanța inferioară, Judecătoria Sectorului 1.

Astfel, Ionuț-Liviu Cojoacă a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare cu executare, iar Daniel Dumitru la 2 ani și 8 luni de închisoare. Pe lângă violențele la adresa jandarmeriței, cei doi au fost acuzați și de furtul pistolului femeii.

Conform actelor medicale, jandarmerița Ștefania Nistor a suferit leziuni minore, deoarece au fost atenuate de echipamentul din dotare pe care îl purta (cască, scut ș.a.). Femeia fusese lovită de huligani cu pumnii și picioarele, pe toata suprafața corpului.

Aceasta este prima sentință definitivă în dosarele penale demarate de procurori după violențele de la mitingul din 10 august.

C. Dumitrescu