10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:20

Doi dintre agresorii activistului din Buzău au fost arestați preventiv

spot_img

Doi dintre cei trei agresori ai activistului buzoian Nițu Robert Gabriel au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cel de-al treilea agresor este cercetat sub control judiciar pentru lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj.

Activistul buzoian Robert Gabriel Nițu a fost bătut de față cu polițiștii cărora le-a cerut ajutorul. Agresorii l-au urmărit în trafic, i-au spart geamul mașinii și s-au năpustit asupra lui în timp ce forțele de ordine se aflau la câțiva metri distanță. Potrivit postării activistului, conflictul a izbucnit după ce Nițu Robert a încercat să prezinte publicului și autorităților comercializarea ilegală a puilor vii.

„În momentul în care am scos telefonul pe geam să fac două poze a apărut acest vânzător la care i-am spus că vreau să cumpăr și eu câteva găini. Mi-a comunicat preţul, după care am spus că știam că mai este încă unul localitatea următoare și să văd și ce prețuri are și acela și apoi decid. Apoi, el mi-a spus că este unchiul lui şi are aceleași preţuri. El văzând o legitimație de la presă în parbrizul meu și-a dat seama că eu, de fapt, sunt altcineva și nu sunt un cumpărător și a făcut o legătură imediat, crezând că sunt colegul meu Geană. Norocul meu a fost că am avut geamul închis la mașină. A început să dea în mașină, să distrugă mașina, după care am demarat. M-au urmărit şi m-au depășit de fiecare dată. Veneau să mă lichideze.

Mi-am dat seama în ce pericol sunt şi am sunat la 112. Le-am explicat că mă aleargă şi că sunt cu maşina în spatele meu. Cei de la 112 mi-au recomandat să mă opresc în fața sediului poliției din Cernătești și Poliția nu era acolo. Poliția a venit de la 30 de km, după ce eu am trecut prin fel şi fel de baraje, ei se sunau unii pe alţii şi mă blocau. Au participat la lichidarea mea și nu se întâmplă nimic. Dacă eu ascultam recomandarea de la 112 nu mai eram cu dumneavoastră acum, pentru că mă opream acolo și mă lichidau aştia”, a povestit bărbatul la Antena 3.

Poliţia Română a anunțat că face verificări interne cu privire la felul în care a fost făcută intervenţia de către poliţiştii prezenţi acolo atunci când bărbatul a fost agresat în trafic.
 

 
https://www.sursazilei.ro/trei-persoane-retinute-in-cazul-barbatului-agresat-in-buzau-igpr-face-verificari-legate-de-interventia-politistilor/