18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:40

Doi criminali au evadat dintr-o închisoare din New York. Ce mesaj au lăsat

spot_img

Cei doi au săpat un tunel până în afara zidurilor pușcăriei și au confecționat păpuși din cârpă pe care le-au pus în paturile din celulă ca să-i păcălească pe gardieni

clinton_penitenciar

Doi deținuți condamnați pe viață pentru crimă au reușit să evadeze din cea mai mare închisoare de maximă securitate din statul New York după ce au săpat un tunel până în afara zidurilor pușcăriei și au confecționat păpuși din cârpă pe care le-au pus în paturile din celulă ca să-i păcălească pe gardieni. Forțele de securitate au lansat o amplă operațiune de căutare a evadaților, la care participă și agenți ai FBI.

detinut_sua

Deținuții au fugit în noaptea de vineri spre sâmbătă printr-un tunel pe care-l săpaseră cu ajutorul unor bormașini. Închisoarea se află la aproximativ 270 de kilometri de Albany, aproape de granița cu Canada. La aflarea veștii, guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, și-a anulat o vizită oficială în Elmont (statul New York) și s-a deplasat la închisoare pentru a discuta cu poliția și cu angajații închisorii.

Când te uiți cum a fost făcută operațiunea asta, este extraordinar“, a recunoscut Cuomo într-o conferință de presă.

Potrivit NBC News, Cuomo a adăugat că de la inaugurarea închisorii, în 1865, nu a mai existat nicio altă evadare din această secțiune de maximă securitate a închisorii.

detinut_sua1

Ambii condamnați, Richard Matt, în vârstă de 48 ani, și David Sweat, de 34 de ani, sunt considerați “un pericol” pentru populație, motiv pentru care autoritățile le-au publicat fotografiile și au recomandat oamenilor să nu se apropie de ei. Deocamdată nu se știe dacă cei doi au fost ajutați de angajați ai închisorii sau dacă sunt înarmați.

Richard Matt a fost condamnat pentru omucidere, răpire și tâlhărie, după ce a omorât în bătaie un bărbat, în 1997. David Sweat a fost condamnat pentru crimă cu premeditare după uciderea ajutorului de șerif Kevin Tarsia, în 2002.

Potrivit CNN, cei doi au lăsat şi un mesaj pentru gardieni, pe un bilețel de culoare galbenă, lipit pe o țeavă de scurgere: “Have a nice day!” (“Să aveți o zi frumoasă!” – n.r.), le-au transmis cei doi autorităţilor.

evadati_biletR.D.