9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 1:32
No menu items!

Doi constănțeni prinși cu bilete la ordin false

spot_img

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând unor suspecţi de înşelăciune de pe raza judeţelor Constanţa şi Sibiu.

Începând din primăvara acestui an, ofiţerii de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Alba au primit informații conform cărora mai multe firme de pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea, Braşov, Prahova, Argeş, Constanţa, Călăraşi, Olt, Teleorman şi Neamţ au fost înșelate de trei persoane care au ridicat mărfuri de la ei pentru plata cărora au folosit bilete la ordin falsificate.

Astfel, polițiștii au început luna trecută urmărirea penală faţă de Liliana L., de 42 de ani, şi Gheorghe F., 39 de ani, ambii din judeţul Constanţa, şi de Iosif C.N., 38 de ani, din judeţul Argeş, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Astăzi ofițerii din cadrul IPJ Alba au efectuat percheziții în mai multe locații  și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe cărţi de identitate suspecte a fi falsificate, ştampile cu impresiunile unor societăţi comerciale, file de CEC şi bilete la ordin necompletate aparţinând unor firme, ordine de plată emise de către societăţi comerciale purtând ştampilele de acceptare la plată a unor unităţi bancare şi aparatură electronică.

Liliana L., de 42 de ani, şi Gheorghe F., de 39 de ani, ambii din judeţul Constanţa, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de Ordonanţă de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Cei doi învinuiţi au fost reținuți în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba, urmând să fie prezentaţi în cursul zilei de joi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul estimativ este de 100.000 de lei, fiind prejudiciate aproximativ 15 persoane juridice.