16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:25
No menu items!

Doi consilieri PMPși un om de afaceri, arestați. I-au cerut primarului sectorului 2 să aprobe amplasarea de panouri publicitare, în schimbul sprijinului politic

spot_img

Doi consilieri PMP din Capitală și un om de afaceri au fost arestați pentru fapte de corupție. Consilierii i-au cerut primarului Sectorului 2 să aprobe amplasarea a zeci de panouri publicitare, promițându-i în schimb sprijinul politic. Mai mult, unul dintre ei voia și un loc de muncă.

Dosarul în care au fost reținuți aceștia are legătură cu amplasarea a 50 – 100 de panouri publicitare închiriabile pe domeniu public al Sectorului 2, condus de primarul Radu Mihaiu.

”La data de 25.10.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: M.M.C. – consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti sub aspectul infracţiunii de trafic de influenţă, Ş.C.C. – consilier în cadrul Consiliului Local Sector 2 sub aspectul infracţiunii de instigare la trafic de influenţă şi luare de mită, respectiv R.C. sub aspectul infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă şi dare de mită”, a transmis, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Consilierul general este Militaru Marian-Cătălin, din partea PMP, iar consilierul din Sectorul 2 este Şerpescu Cătălin Constantin, tot din partea PMP. 

Potrivit procurorilor, în 6 iulie, consilierul general, la instigarea şi cu ajutorul consilierului local, dar şi cu complicitatea celuilalt inculpatul, un om de afaceri, a pretins de la primarul Sectorului 2 ca acesta să fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei societăţi controlate de omul de afaceri pentru amplasarea de panouri publicitare. De asemenea, edilului i-a fost solicitat și un loc de muncă pentru consilierul general.

În schimb, consilierii a promis că, prin influenţa pe care o au asupra unor consilierilor locali din partea aceleiaşi formaţiuni politice, îi va determina să-şi exercite dreptul de vot într-un mod favorabil primarului pe durata actualului mandat.

Mai mult, procurorii au stabilit că omul de afaceri i-a promis primarului sprijin cu ocazia alegerilor locale ce vor avea loc în anul 2024, prin acordarea unor condiţii avantajoase de folosire a acelor panouri pentru expunere publică în campania electorală.

                                                                                                                    Adina Silav