20 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 17:38

Doi comisari de la Protecția Consumatorilor Argeș, reținuți. Pentru 2.000 de lei au lăsat pe piață produse expirate

spot_img

Doi comisari de la Protecția Consumatorilor Argeș au fost reținuți, după ce au primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 de lei pentru a trece cu vederea diferite nereguli, inclusiv produsele expirate.  

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție -Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Dumitru Boboc, comisar superior, acuzat de luare de mită, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată și a lui Paul Zamfir, comisar superior, acuzat de luare de mită, în formă continuată.

În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi comisari ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica  amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

“Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați, ce presta servicii de alimentație publică, își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanţei nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecţia consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de către D.S.P. Argeș, etc”, precizează sursa citată.

Dumitru Boboc și Paul Zamfir Boboc vor fi prezentați, joi, Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Potrivit DNA, procurorii anticorupție au efectuat percheziții în opt locații situate pe raza județelor Argeș și Vâlcea, din care două la sediul unei instituții publice, iar restul la domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.